2006.04.29

Denkje

Hij maakt ze sneller dan ik ze kan bespreken, die Toine! Het programma Denkje kan je vanaf het vierde leerjaar (groep 6 in Nederland) gebruiken om te oefenen op de decimale getallen. De leerling kan kiezen om een gegeven decimaal getal aan te vullen tot  1, 2, 3, 4, 5 of 10. Hij heeft steeds de keuze uit vier mogelijke antwoorden. De decimale getallen kunnen zodanig ingesteld worden dat ze eindigen op tienden, honderdsten of duizendsten.

In de leerkrachtenmodule (<CTRL><L>) kan er een tijdlimiet van vijf minuten worden ingesteld. Daarnaast kan het wachtwoord voor de leerkrachtenmodule veranderd en de scorelijst bewerkt worden. Helaas is het instellen van de soort decimale getallen en het getal dat moet gemaakt worden niet in de leerkrachtenmodule opgenomen, zoals in een aantal andere spellen van Toine. Op die manier zou de leerkracht meer controle hebben op het oefenen van de leerling.

18:20 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: decimale getallen, kommagetallen, rekenen, windows | |

Commentaren

download of webbased Leuk, die gratis programma's.
Maar weet je wat handig zou zijn?
Als je vermeldt, of het download of webbased programma's zijn.
Webbased kan ik draaien op mijn Mac EN in onze SKOOL server (die verschrikkelijk goed beveiligd is, en waarbij je nauwelijks free- of shareware kunt aanvragen).
Als het moet worden gedownload, is het voor mij niet interessant meer.
Jammer genoeg, moet ik daarbij zeggen, terwijl ik somber kijk naar alle spellen die je bespreekt.

Gepost door: Elke | 2006.04.30

De commentaren zijn gesloten.