2006.06.18

Webje

Dit is een zeer beknopte basiscursus Internet voor kinderen. Een kleurrijk figuurtje neemt hen mee naar drie verschillende plaatsen in Internetcity waar ze telkens iets leren over het gebruik van Internet.

In het Infocentrum leert de leerling de betekenis van vijf knoppen uit Internet Explorer

- vorige
- volgende
- stoppen
- e-mail
- afdrukken

Op het einde van deze eerste module moet hij tien vragen beantwoorden. Pas als er zes of meer antwoorden juist zijn beantwoord kan de leerling over naar de volgende module, is dat niet het geval dan moet hij de vragen opnieuw beantwoorden. Hier heeft de website wel een minpunt: de vragen die moeten beantwoorden worden gaan verder dan de inhoud die in de module werd gegeven: sommige vragen kunnen niet beantwoord worden vanuit de module maar veronderstellen voorkennis bij de leerling.

In de Zoekfabriek leert de leerling hoe hij op het Internet kan opzoeken. Aan het einde van deze module krijgt hij drie concrete zoekopdrachten. Elke opdracht moet goed beantwoord worden alvorens men naar de volgende kan overgaan.

Tenslotte wordt de leerling meegenomen naar het Postkantoor waar hij leert e-mailen met Outlook Express. Aan bod komen:

- de knop nieuw bericht
- de velden aan en onderwerp
- het intikken van een bericht
- de knop verzenden
- het verzenden van een bijlage
- het ontvangen van een bericht

De module wordt afgerond met vijf vragen waarvan er vier correct moeten worden beantwoord. Ook hier geldt hetzelfde minpunt als bij de eerste module: het antwoord op de vragen kwam niet aan bod in de module:

Op zich toch een leuke kennismaking met de mogelijkheden van het Internet.

13:22 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: veilig surfen, internet | |

De commentaren zijn gesloten.