2006.11.04

FastStone Capture: ook dit is educatieve software

faststoneEen beeld zegt soms meer dan een uitgebreide geschreven handleiding. Daar is iedereen het er over eens. Als je dan nog eens moeilijkheden hebt met het lezen, dan is dit zeker waar. Leren van beelden is dan gemakkelijker, sneller en betrouwbaarder.

Deze leer-beelden zijn wel gebonden aan een aantal voorwaarden: ze moeten:

- sober en toch veelzeggend zijn: ze moeten de essentiële inhoud weergeven en overbodige details weglaten.
- herkenbaar zijn: ze moeten onmiddellijk in een groter geheel kunnen gesitueerd worden (vb. waar vind je de getekende elektrische schakeling terug op de overzichtstekening)
- chronologisch juist zijn: acties worden vaak weergegeven door verschillende opeenvolgende tekeningen: alle stappen van die actie moeten dan weergegeven worden met een sprekend beeld.
- begeleid zijn van één korte commentaarzin: als een beeld toch een schriftelijke toelichting nodig heeft, dan moet deze in één korte zin kunnen opgeschreven worden. Heeft men meer zinnen nodig, dan bevat de tekening te veel informatie.

Het programma FastStone Capture is een zeer krachtig programma om schermafdrukken te maken. De talrijke mogelijkheden om delen van het scherm in een afbeelding te vatten zorgen ervoor dat om het even wat kan vastgelegd worden. Daarnaast beschikt het programma over een multifunctioneel beeldbewerkingsprogramma. Hierdoor kunnen nagenoeg alle noodzakelijke aanpassingen ineens gebeuren.

15:59 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: schermafdrukken, ict, windows | |