2007.08.09

Werken met de horizontale en verticale symmetrieas

ecocasesymIn de basisschool moeten leerlingen de begrippen symmetrie en symmetrieas leren kennen.  Ze moeten op geruit papier eenvoudige symmetrische figuren en spîegelbeelden van eenvoudige figuren kunnen tekenen (Leerplan Wiskunde 2000 - MK36, MK37, MK38).

Met het programma Casesym van Michel Nouvuer dat ik vond op www.ecoliciel.net kunnen ze oefenen op de horziontale en verticale spiegeling. Het programma heeft zes niveaus. Elk niveau heeft zes opdrachten. De leerlingen beginnen op het eerste niveau met eenvoudige structuren om op het zesde niveau meer complexe structuren aan te treffen. Als ze een fout gemaakt hebben, krijgen ze onmiddellijk feedback nadat ze op de knop vérifier hebben gedrukt: de foute blokjes worden gerasterd.

Het programma is een open programma. Door op de toetsencombinatie <Alt><F9> te drukken kan de leerkracht per niveau de zes opdrachten aanpassen of volledig veranderen.

12:22 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: rekenen, meetkunde, ruimtelijk inzicht, ruimtelijke orientatie, spiegeling, symmetrie, symmetrieas, windows | |

De commentaren zijn gesloten.