2007.08.30

Rush Hour

rushhourEerder op deze blog besprak ik al het spelletje Parkeer van Toine van Broekhoven. Intussen vond ik enkele andere programma's op het Internet die eveneens gebaseerd zijn op het spel Rush Hour van de firma ThinkFun.

Ook in deze versie van Fred Vonk is het de bedoeling de auto's zodanig te verplaatsen dat de rode wagen uit de "garage" weg kan rijden.

Het spel bestaat (momenteel?) uit 2 reeksen van 40 opdrachten. Elke reeks is in vier trappen opgebouwd van gemakkelijk naar zeer moeilijk. Bij elke opdracht staat telkens aangegeven hoeveel stappen er minimaal nodig zijn om de rode auto weg te laten rijden. Daaronder wordt er onverbiddellijk aangegeven in hoeveel stappen jij het gedaan hebt.

Het spel doet beroep op logisch denken, ruimtelijk inzicht en ruimtelijk voorstellingsvermogen. Het kan gespeeld worden door iedereen, maar kan zeker ook dienst doen als "breinbreker" voor die kinderen die een extra uitdaging willen.

Op het Internet vind je trouwens nog een driedimensionele variant op dit spel die het ruimtelijk voorstellingsvermogen toch wel erg op de proef stelt.

22:01 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: rekenen, ruimtelijk inzicht, internet | |

De commentaren zijn gesloten.