2007.12.08

Foutloos schrijven en kopiëren met Woordenkampioen

woordenkampioenMet dit programma van Toine van Broekhoven kunnen leerlingen oefenen op het foutloos schrijven en/of kopiëren van woorden. Het programma meet de snelheid die iemand nodig heeft om de eerste 100 letters in te tikken. Een goede tijd wordt op naam opgenomen in de lijst met topscores.

Het programma komt met een aantal voorbeeldlesjes maar kan aangevuld worden met woordenlijsten die je zelf aanmaakt. Dit kan zeer eenvoudig: open het kladblok op jouw computer en tik de woorden onder elkaar in. Sla deze lijst op als een ANSI-bestand met de extensie <les> (vb. kernwoorden.les) in de volgende directory: c:tvbsofttaalwoordenkampioenlessen. Je kunt deze les dan meteen in het programma gebruiken.

Ook nu geeft de toetsencombinatie <Ctrl><L> toegang tot het leerkrachtenmenu. Hier kun je het wachtwoord veranderen, een woordenlijst kiezen en de lijst met topscores onderhouden.

Tip: onder Windows Vista werken de speciale lettertekens (é, è, ê, à, ï, ë, ö). Hierdoor is het ook mogelijk om woorden uit andere talen, zoals het Frans, te laten oefenen.

17:18 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: taal, windows, spelling | |

De commentaren zijn gesloten.