2009.05.01

Breuken vergelijken

comparing fractionsVergelijk de twee breuken met elkaar en vul het juiste teken (<, =, >) in. Meer hoef je bij dit spel niet te doen. Denk er aan: hoe sneller je juist antwoordt, hoe sneller je de andere partij over de streep kunt trekken!

Voor je begint kun je zelf de grootte van de getallen waarmee mag geoefend worden instellen (maximum tot 20).

Het is een internetspel dat je alleen kunt spelen tegen de computer, maar ook met 4 kinderen, elk vanaf een andere computer. Door het te beveiligen met een wachtwoord kun je het spel enkel toegankelijk maken voor kinderen die het wachtwoord kennen (bv. de kinderen van eenzelfde klas). Door het openbaar te maken kan iedereen aan jouw spel deelnemen, handig als je niet tegen de computer wilt spelen. Wanneer je in één van de beginschermen ziet dat er al andere spellen actief zijn, dan kun jij daar aan mee doen.

Aan het einde van elk spel krijg je een overzicht van het aantal oefeningen dat je juist hebt opgelost, de oefeningen die je fout maakte en je gemiddelde snelheid. Onderschat dit spel niet. Het gelijknamig maken van breuken moet echt wel geautomatiseerd zijn om het van de computer te kunnen winnen.

07:52 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: internet, rekenen, breuken, verhoudingen | |

De commentaren zijn gesloten.