2009.10.03

De schuifelende schildpad

de schuifelende schildpadDit spel sluit nauw aan bij de Klinkende Kokosnoot. Het is de bedoeling dat je door de gegeven medeklinkers te combineren met de juiste klank, een correct Engels woord maakt. Aangezien in het Engels een zelfde klinkercombinatie voor verschillende klanken kan staan, is dit geen eenvoudige klus. Ook hier oefen je zowel jouw woordenschat als jouw kennis van de Engelse spelling.

Het is een internetspel dat je alleen kunt spelen tegen de computer, maar ook met 4 kinderen, elk vanaf een andere computer. Door het te beveiligen met een wachtwoord kun je het spel enkel toegankelijk maken voor kinderen die het wachtwoord kennen (bv. de kinderen van eenzelfde klas). Door het openbaar te maken kan iedereen aan jouw spel deelnemen, handig als je niet tegen de computer wilt spelen. Wanneer je in één van de beginschermen ziet dat er al andere spellen actief zijn, dan kun jij daar aan mee doen.

Aan het einde van elk spel krijg je een overzicht van het aantal oefeningen dat je juist hebt opgelost, de oefeningen die je fout maakte en je gemiddelde snelheid.

21:58 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: engels, internet, spelling, vreemde talen, woordenschat | |

De commentaren zijn gesloten.