2010.01.10

Vermenigvuldigen in de ruimte

multiplication space raceMet het spel Multiplication Space Race oefen je op de automatisering van de vermenigvuldiging. Je probeert de race tegen drie andere ruimtetuigen te winnen door bij elk tussenstation de pijl aan te klikken waarop het product staat dat bij de oefening op jouw ruimtetuig hoort. Dit doe je het beste voor jouw ruimtetuig bij het tussenstation aankomt. Iedere keer als je juist antwoordt, win je aan snelheid. Een fout antwoord zorgt voor vertraging.

Met dit spel oefen je op de automatisering van de tafels van vermenigvuldiging. Voor je begint kun je zelf de grootte van de getallen waarmee mag geoefend worden instellen.

Het is een internetspel dat je alleen kunt spelen tegen de computer, maar ook met 4 kinderen, elk vanaf een andere computer. Door het te beveiligen met een wachtwoord kun je het spel enkel toegankelijk maken voor kinderen die het wachtwoord kennen (bv. de kinderen van eenzelfde klas). Door het openbaar te maken kan iedereen aan jouw spel deelnemen, handig als je niet tegen de computer wilt spelen. Wanneer je in één van de beginschermen ziet dat er al andere spellen actief zijn, dan kun jij daar aan mee doen.

Aan het einde van elk spel krijg je een overzicht van het aantal oefeningen dat je juist hebt opgelost, de oefeningen die je fout maakte en je gemiddelde snelheid.

Dit spel is visueel nogal belastend, aangezien de snelheid van het ruimtetuig verhoogt naarmate je meer oefeningen juist hebt opgelost. De handeling die je moet doen is nogal complex:

  • oefening op het ruimtetuig identificeren
  • antwoord zoeken op een andere, in hoogte variabele, plaats
  • juiste antwoord aanklikken

Hierdoor is dit spel ook afhankelijk van de snelheid waarmee iemand gegevens verwerkt.

14:05 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: internet, rekenen, vermenigvuldigen, basisbewerkingen, tafels, automatisering | |

De commentaren zijn gesloten.