2010.03.06

Ballonnen die tot nadenken stemmen

ballonnenMet het programma Ballonnen van Toine van Broeckhoven stel je jouw logisch denken op de proef. Het is de bedoeling dat je de getallen van 1 tot en met 8 in de juiste ballonnen van de figuur plaatst. Dit kan niet willekeurig. Je moet gebruik maken van de sleutel rechts in beeld. Deze leert je waar elk getal voor staat: de som van de getallen in de ballonnen waarmee de eigen ballon rechtstreeks verbonden is. Voor de middenste ballon is dat de som van de getallen in de zeven ballonnen aan de rand van de figuur. Voor de ballonnen in de rand is dat de som van de getallen in de drie ballonnen waarmee hij rechtstreeks is verbonden. Als je klaar bent, kun je jouw oplossing controleren door op de knop [nakijken] te klikken. Zit je hopeloos in de knoei en wil je iets anders proberen, dan biedt de knop [ander spel] een uitweg.

Het spel heeft drie niveaus: simpel, eenvoudig en moeilijk. Daar kies je voor in het startscherm of via de menuoptie [Niveau]. Naargelang de moeilijkheidsgraad kun je 1, 3 of 5 punten per juiste oplossing verdienen. Via de menuoptie [Instellingen] kun je via de optie [Aanpassen] en het wachtwoord tvbsoft een tijdslimiet van 1 tot en met 10 minuten aan- of afzetten. Of het wachtwoord veranderen. Je kunt er ook de scorelijst beheren.

Net zoals bij alle andere programma's van Toine van Broekhoven kun je jouw naam ingeven voor je begint te spelen. Doe je het heel goed, dan verschijnt deze in de lijst van de topscoorders.

14:08 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: rekenen, windows, logisch denken, denken, redeneren | |

De commentaren zijn gesloten.